top of page

Zaman Yolculuguna var mısın?


ZAMAN Yolculuğuna var mısın?

Hadi sizi bir zaman yolculuğuna çıkarayım,

Zaman nedir?

Zamanı nasıl algılarız?

Gerçekten zaman kavramı var mıdır?

Dikkat ederseniz Zaman kavramı çok eskilere hatta nereden geldiğini, kimin bu kavramı bulduğunu ve günümüze nasıl adapte olduğunu bilmiyoruz.

Okuduğum bilgilerde kökeni Mısır ve Sümerlere dayanıyor, zamanı her daim çeşitli yöntemlerle araştırıp kullanmışlar günlük yaşamlarında.

İlk bilinen Güneş saati günesin gün içinde yaptığı hareketlerine göre yukarıdaki resim de görüldüğü üzere düzenlenmiş, nasıl yani Zaman astrolojik olarak Satürn ♄ ile temsil edilir peki Güneş ne alaka? Güneş saatinde, Güneş olamadan zamanın göreceliğini kanıtlayamıyoruz çünkü gün içerisindeki yelkovanın düştüğü gölge bize bulunduğumuz zaman dilimini göstermeyecek mi? Peki ya eski zamanlarda yasayan insanlar Günesin olmadığı günlerde zamanı nasıl ölçüyorlardı veya zamanı nasıl algılıyorlardı? Evet diğer zaman ölçüm aletleri vardı mesela su saati ve kum saati.

Saatin nasıl yapıldığını inceleyecek olursak çünkü zamanı gösterecek olan Saat bir insan yapımıdır insan eliyle yapılmış, Güneş saati de, su saati de kum saati de vs. yani bana “Zaman” aslında bir Değişim Saat=Zaman Zaman=Değişim. Şu var ki okuduğum bir makalede yazıyor ki eğer değişim varsa Zaman kavramı da vardır diye. Buna katılıyorum eğer bir çocuk doğup büyüyüp yaslanabiliyorsa burada bir değişim söz konusu ve eskiyen değişen bir şey var demektir. Değişimi en iyi gösteren astrolojik gösterge kızıl gezegen Mars çünkü burada inisiyatifimiz, kendi irademizle yaptığımız eylemlerin sonucudur “Değişim”, Mars Oğlak burcunda yücelimiyle ♄ Satürn ü( Zamanı) desteklediğini görüyoruz.

Günümüzde kolumuza taktığımız veya evimiz de olmazsa olmazlarımızdan çalar saat duvar saati hepsi şarj aletleriyle ya da pillerle çalışıyor yani yine zamanı yönetmemiz için bir yardımcıya ihtiyacımız var bu da sevimli “Merkür gezegeni” aradaki bağlantı rolünü yapacak olan gezegenimiz.

Klasik astroloji de Güneş ve Satürn düşman gezegenler olarak bilinir. Bağlamak istediğim şu; Güneş olmazsa Zaman da olmaz demek istiyor yani Güneş (motivasyon, farkındalığımız, bilincimiz) bir bakıma Zamanı (Satürn’ü) yönetiyor. Güneş ve Satürn’ün bağlantılarla astrolojik açıdan bu ikisinin açılarıyla zamanınızı nasıl yönettiğinizi, bulundukları astrolojik evlere göre nerelerde kullandığınızı gösterebiliyor.

Franz Grillparzer in bir cümlesiyle zamanda yolculuğumuzu bitirelim.

Monde und Jahre vergehen, aber ein schöner Moment leuchtet das Leben hindurch

Anlamı “ Ay değişir yıllar geçer fakat güzel bir an hayatın içinden parlar”

Franz Grillparzer

7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page